HockeyNews
PLUS

Kanadensisk forward klar för LHC: "En person som går först i ledet"

(27801) Taylor Leier
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 30 april 2023

FacebookXWhatsApp

Linköping har gjort klart med sin fjärde värvning inför kommande säsong. 

Från tyska Straubing Tigers ansluter den kanadensiske forwarden Taylor Leier. 

– Jag vill ta stora kliv med laget och klubben och nå de topplaceringar som jag tycker att man ska spela om varje säsong, säger Leier till klubbens hemsida

Under lördagen värvade Linköping Remi Elie från Färjestad och under söndagen kom ytterligare ett tillskott – den kanadensiske forwarden Taylor Leier.

– Taylor Leier är en poängstark spelare som har det gjort det väldigt bra i såväl tyska ligan som Champions Hockey League. Han har ett riktigt bra skott, näsa för mål och är en offensiv spelare som kommer att bidra med mycket gott och som kommer hit för att göra skillnad i det offensiva, säger Linköping sportchef Peter Jakobsson. 

29-åringen kommer närmast från spel i DEL med Straubing Tiger här han svarade för 55 poäng på lika många matcher. I Champions Hockey League blev det nio poäng på åtta fighter. 

– Vi har följt honom på plats under en längre tid och gillar det vi ser, samtidigt som vi har fått väldigt goda referenser via vårt kontaktnät om hur han är som person vid sidan av isen. Han är en person som "går först i ledet", tränar hårt och är en jobbig gubbe att möta på isen. Vi ska ge honom möjligheten att spela offensivt och hitta en lämplig kedja som han får utrymme att göra detta i.

LÄS MER: Linköping värvar från rivalen: “Det ultimata målet är att vinna SM-guld”

Som 18-åring draftades Leier av Philadelphia Flyers i fjärderundan och han var med och spelade JVM med Kanada 2014. På CV:et finns 55 NHL- och 288 AHL-matcher. De senaste två och en halv säsongerna har han spenderat i tyska DEL. 

– Det känns väldigt bra att ha signat för Linköping. Jag är väldigt förväntansfull över att få spela i SHL och LHC, då vi ser ut att få ett riktigt bra lag till kommande säsong. Det här blir en ny inspirerande utmaning för mig som jag är väldigt laddad för och verkligen ser framemot. Jag vill ta stora kliv med laget och klubben och nå de topplaceringar som jag tycker att man ska spela om varje säsong, där jag hoppas få bidra med det jag är bra på - nämligen att göra mål och poäng, säger Leier. 

Kontraktet är skrivet på två år. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!